Ons levensverhaal

Al een tijd denk ik dat het leven van de mens niet begint met zijn geboorte op aarde, dat wij al lang daarvoor leefden en wellicht al eeuwig daarvoor. Alleen is daar geen herinnering aan, niet zoals we de dingen die tijdens ons leven op aarde gebeuren kunnen herinneren. Veel mensen denken pas vanaf hun geboorte op aarde te leven, maar ik denk dat we allang daarvoor leefden, alleen anders dan we nu leven.

De aarde bestaat al heel wat langer dan dat de mens op aarde verscheen. Zomaar uit het niets. Wel, dat wij zomaar uit het niets ontstaan zouden zijn, dat geloof ik niet, daar denk ik anders over en ik weet dat er meer mensen zijn die daar ook anders over denken. Wat ik als kind al voelde, voel ik nu duidelijker, dat hoe het er in de wereld aan toegaat, niet zo bedoeld kan zijn.

En ik ben gaan zoeken en luisteren en denken en voelen. En ik heb mensen ontmoet die soortgelijke gedachten en gevoelens hebben. Ik ben protestants opgevoed en dat heeft een grote rol in mijn leven gespeeld, dat doet het in zekere zin nog. Maar niet op een kerkelijke manier, eigenlijk heel anders.

Ik geloof erin dat wij op aarde als mens geschapen zijn in het leven dat wij hier hebben, door onze Schepper, God. Dat God de oneindigheid van leven is, en ons, vanuit het leven dat wij waren, op aarde tot mens geschapen heeft. Daarbij geloof ik, dat dit niet zomaar gebeurd is, maar met een belangrik doel.

Ik ben over dat wat ik geloof een boek gaan schrijven. Dat boek is inmiddels klaar en het heeft als titel: ‘God begrijpt ons, maar begrijpen wij God, onze Schepper, onze Levengever’. Het wordt binnenkort gratis uitgegeven door de stichting ‘Levend Hart’. Wanneer je erin ge├»nteresseerd bent om het te lezen, laat het ons weten, stuur ons een mailtje met je naam en adresgegevens en wij zorgen ervoor dat je het thuisgestuurd krijgt. Vind onze contact gegevens op tabblad ‘contact’.